Brand Management, Communicatie, Event Marketing, Interactive Marketing, Marcom, Online events, Sales, Social Media, Webcast

Relationship branding (3): Event Marketing (Offline)

NetApp, Cisco en VMware promoten hun onderlinge samenwerking onder het thema ‘Imagine Virtually Anything’ (IVA). Market Awareness en Channel Enablement vormen de twee primaire doelstellingen voor marketingcommunicatie. Evenementen worden ingezet om prospects in direct contact te brengen met direct en channel sales. Een overzicht van drie typen evenementen: Industry Events, Channel Events en Online Events.

Industry Events: VMworld, Storage Networking World
Grote jaarlijkse branche-evenementen zoals VMworld Europe, VMware’s flagship event, en SNW Europe vormen de gelegenheid bij uitstek om relaties aan te knopen, te versterken en uit te venten.

Als een van vier Platinum Sponsors van VMworld Europe 2010 (12-14 oktober, Bella Center Kopenhagen, 5000+ betalende bezoekers) maakte NetApp deel uit van elke boodschap die de organisatie deed uitgaan in aanloop naar het evenement – een uitgelezen kans om het Imagine Virtually Anything-thema onder de aandacht van onze doelgroepen te brengen.

The NetApp beursstand op VMworld Europe 2010 (Kopenhagen, 12-14 Okt 2010)

Tijdens het evenement trokken NetApp IVA-voordrachten door Cloud Czar Val Bercovici, en Virtual Storage Guy Vaughn Stewart met VMware en Cisco volle zalen. Hisam Ahmad van T-Systems gaf een presentatie vanuit klantperspectief. Een van de demokiosken op onze beursstand was volledig gewijd aan IVA, en zowel Cisco als VMware stelden mensen beschikbaar die op onze stand aanwezig waren om prospects te woord te staan. Honderden badgescans worden in de komende dagen verwerkt, gekwalificeerd en met telemarketing opgevolgd.

Channel Events
In de eerste bijdrage van deze serie noemde ik het belang van het indirecte verkoopkanaal. Het is de taak van NetApp, Cisco en VMware om het Imagine Virtually Anything-thema over het voetlicht te brengen. IVA-gecertificeerde channel partners kunnen vervolgens van de bekendheid profiteren door lokaal evenementen te organiseren. Om hen daarbij te ondersteunen, werd een event marketing kit samengesteld op basis van content, sprekers en promotiemateriaal van NetApp, Cisco en VMware. De geplande channelevenementen zijn terug te vinden op de lokale IVA landing pages, met verwijzing naar de registratiepagina’s. Alle traffic die naar deze landing pages wordt geleid door search, PPC, sociale media en email marketing komt dus direct ten goede aan de gezamenlijke parners.

Wordt vervolgd: Online Events – NetApp TechTalk, Quadia en BrightTalk

Advertisements
Standard

One thought on “Relationship branding (3): Event Marketing (Offline)

  1. It’s actually a cool and useful piece of information.
    I am satisfied that you simply shared this useful information with
    us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s