Brand Management, Marketing, Marketingcommunicatie

Relationship branding (1): Imagine Virtually Anything

IVARuim een jaar geleden maakten Cisco, VMware en NetApp bekend nauw te gaan samenwerken aan het datacenter van de toekomst. De marketing-communicatie voor deze samenwerking – onder het thema Imagine Virtually Anything (IVA) – wordt door de drie corporate merken gedragen. Nu dit thema ook door gecertificeerde wederverkopers kan worden vermarkt, is de tijd rijp voor brede markt-communicatie. Ik zal de strategie die hiervoor werd voorgesteld in een aantal bijdragen uitwerken.

Kort en goed: VMware produceert software voor server- en desktopvirtualisatie, NetApp levert hardware en software voor dataopslag en -management, en Cisco is marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Door producten en diensten uit de drie portefeuilles te combineren, ontstaat een zogenaamd dynamisch datacentrum, dat zich qua capaciteit, prestatie en kosten eenvoudig aanpast aan de veranderende eisen van de onderneming. Flexible IT dus.

Achtergronden
De samenwerking tussen NetApp, Cisco en VMware en de bijbehorende marketingstrategie kwamen tot stand op corporate niveau, in de Verenigde Staten. Men kwam overeen internationaal samen op te trekken. Maar het is een harde wedstrijd en risico’s worden gespreid. Tegelijkertijd Cisco sloot daarom een vergelijkbare overeenkomst met NetApp’s aardrivaal EMC, en EMC tastte 3 jaar geleden diep in de buidel om VMware in te lijven. The plot thickens…
Daarnaast zijn zowel Cisco als VMware, anders dan NetApp, decentraal geleide organisaties. Een afspraak in The Valley heeft daarbuiten niet veel draagkracht – in Europa kwam Imagine Virtually Anything 1.0 niet veel verder dan een incidenteel persbericht. De kansen voor het programma leken dus gering – maar de marktdynamiek in 2010 gaf deze samenwerking wind mee.

Nieuwe impuls
In de zomer van 2010 wordt de eerste fase van IVA geëvalueerd, en besloten tot uitbreiding. De gezamenlijk ontwikkelde oplossingen werden aangevuld met services, gedeelde klantondersteuning en een propositie voor wederverkopers. NetApp, het kleinste merk van de drie, heeft het meest baat bij de samenwerking en neemt het voortouw.

Advertisements
Standard

One thought on “Relationship branding (1): Imagine Virtually Anything

  1. Pingback: Relationship branding (3): Event Marketing (Offline) « @keeshenniphof | Marketing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s