Brand Management, Bureau, Communicatie, Content Marketing, Interactive Marketing, Marketingcommunicatie, Social Media

Uw marketingafdeling, overmorgen

human etworkDe consument maakt het merk, niet de bedrijven. Het merk is de subjectieve perceptie in het hoofd van de afnemer, die tot stand komt in zijn omgang met de onderneming. Deze perceptie is veranderlijk en behoeft voortdurend onderhoud. Customer value vormt het doel en engagement is the name of the game. Dixit BlastRadius.

We maakten vorige week in Amsterdam kennis met BlastRadius, bureau voor interactive marketing, en onderdeel van het WPP-netwerk. Schrandere kerels, eentje kwam uit Vancouver gevlogen. CEO erbij.

Kanalen
De kanalen die de onderneming inzet om de afnemer te boeien, prikkelen, engageren, naar zich toe te halen, zijn:

  • paid media, alle aandacht waarvoor doorgaans wordt betaald, zoals adverteren, search, syndication;
  • owned media, de media waarover de onderneming volledige controle heeft, zoals corporate website, nieuwsbrief, webcast, magazine, maar ook Facebook-account,   Twitterfeed, LinkedIn-profiel;
  • earned media, de aandacht die ontstaat wanneer consumenten content van de onderneming om niet met elkaar delen.

Funnel 2.0
Het doel is om potentiele klanten al vroeg te identificeren in de paid en earned media, en vandaar naar de owned media te leiden voor verdere kwalificatie en conversie. Het bureau ontwikkelt daartoe geintegreerde campagnes, die over drie schijven lopen, zet allerhande technologie in (dynamische CMS’sen, chatbots, analyse tools etc) en zelfs mensen die in staat zijn de kracht van de earned media ten volle uit te buiten.

Want hoewel de budgetverhouding tussen paid en earned media 10:1 is, gaat het geld voor earned media in mensen zitten. Mensen die in staat zijn te luisteren, mee te praten, prospects te herkennen en keer op keer naar relevante content en contacten te leiden.

Socionauten
Daar komt dan de impact van het sociale web op de marketingafdeling van overmorgen te zien: de paid media specialisten (intern, maar ook het mediabureau) en de emailmarketeers zijn goeddeels vervangen door een leger socionauten dat daarbuiten in de weer is om prospects naar binnen te loodsen door een sterk versnipperd,  voortdurend veranderend earned medialandschap.

Advertisements
Standard

One thought on “Uw marketingafdeling, overmorgen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s