Communicatie, Marketingcommunicatie, Social Media

@hitler – Over vrije informatie

Nog maar eens wat doorgedacht over Social Media. Overigens: “Social Media” is een verraderlijk onschuldige naam voor een fundamentele verschuiving in de manier waarop mensen informatie vergaren, delen  en combineren. “Social” betekent in dit verband: “tussen mensen” en zo lust ik er nog wel eentje, want alle communicatie is tussen mensen (wie nu onwillekeurig denkt: “jamaar machines communiceren toch ook met elkaar”, die moet gewoon even verder klikken). Ook belangrijk: de privégebruiker en de zakelijke gebruiker kunnen net zomin worden onderscheiden als vrienden, kennissen, collega’s en zakelijke contacten. Netwerken lopen in elkaar over. Van LinkedIn naar Twitter, van Twitter naar Facebook en door naar Hyves, Blogs, MySpace en terug. Informatie is vogelvrij. Het middelpunt dat alles bij elkaar hield, is verdwenen – mensen bepalen voor een steeds groter deel zelf wat ze weten. En da’s maar goed ook.

Bedrijven worstelen met die onoverzichtelijke communicatieve situatie. De corporate website heeft zichzelf overleefd en kan gevoeglijk van internet worden verwijderd; de meeste mensen weten immers dat er betere plaatsen zijn om te achterhalen of een bedrijf goede producten, diensten, mensen en garantievoorwaarden in huis heeft. Of: De corporate website wordt een etalage van de interactie die daarbuiten gaande is, als een collage van conversaties die zich elders ontspinnen. Ook dan verwordt de corporate website tot een afgeleid communicatiemiddel, een museum waarin te zien is wat gister actueel was. Veel corporate websites wasemen die kelderlucht nu al uit.

Terzijde: Vrije informatie stelt elke instelling voor problemen die gebaat is bij een heldere zender-ontvangerrelatie, waarbij de zender de baas is over de communicatieve situatie. Denk aan religieuze instellingen, dictators, monopolisten. Stalin had Sergey Brin stante pede naar Siberië gedeporteerd, en @hitler als Twitteraccount in de jaren 1940..? Hoewel, Goebbels zette politieke propaganda op de kaart, dus die zou er de voordelen wel van in zien. Maar we dwalen af.

Social Media bieden freelancers, starters en kleine bedrijven de kans snel naamsbekendheid op te bouwen. Je kiest je specialisme, begint mee te praten met gevestigde namen, biedt hier wat advies, daar de helpende hand, et voila: het begin van je reputatie is een feit! Wie nog onbekend is, kan in dit spel alleen winnen: directe toegang tot netwerken, prospects, projecten. De lastigste stap: een volger/vriend/connectie converteren in een betalende klant (maar ja: What else is new?). Voor gevestigde namen ligt dat ingewikkelder.

Social Media vormen een reële bedreiging voor wie jarenlang via traditionele weg heeft gebouwd aan een solide reputatie. De meeste goeroes willen dit niet horen, maar het is zoals het is: Social Media voeren de snelheid op waarmee informatie rondgaat. Een misstap – ontevreden klant, ongelukkige uitspraak, harde ontslagronde – is de wereld vijf keer rond gegaan voordat de verantwoordelijke woordvoerder zich achter de oren heeft kunnen krabben. Je reputatie ligt op straat – de perceptie valt op die snelheid niet meer te beheersen.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s