Bureau, Interactive Marketing, Online events, Online Marketing, Social Media, Webcast

Social Media in B2B – Wie het weet mag het zeggen!

[tweetmeme source= ‘henniphof’ only_single=false]Dit is aan de hand met Social Media: Iedereen heeft ‘t erover, weinigen doen het, een enkeling snapt hoe het werkt, en past die inzichten toe op een manier die ook inderdaad waarde toevoegt aan de marketingstrategie. Niet alleen Felipo vraagt zich dus af waar hij moet beginnen. Die vraag proberen wij de komende dagen te beantwoorden.

Ik schrijf dit in de Thalys van Amsterdam naar Brussel, waar een tweedaagse marketingbijeenkomst met het voltallige Europese team zal plaatsvinden. We werken al weken aan onze presentaties, breakout sessies en workshops. Zoals gebruikelijk dient zich ook een aantal Amerikanen aan, waaronder onze nieuwe Chief Marketing Officer Christine Heckart. Iedereen ziet reikhalzend uit naar haar eerste beslissingen. Waar komt de focus te liggen? Hoe denkt ze over de Geo’s EMEA en AsiaPac? Waar gaat ze investeren? Vanavond uit eten in Brussel – wellicht de kans een vraag (of 37) te stellen…

Om een begin van een antwoord op de SoMe-vraag te formuleren, staat morgenmiddag volledig in het teken van online marketing en Social Media. Onze Senior VP of Interactive Marketing spreekt. Onze corporate SoMe-specialist spreekt ook. En we hebben het Engelse bureau voor interactive marketing Blue Barracuda uitgenodigd een voordracht te verzorgen over de stand van zaken rond interactive marketing en SoMe in B2B. Wat zijn de voorwaarden voor een succesvolle strategie, welke voorbeelden zijn navolgenswaard, welke valkuilen dienen te worden vermeden? Hun ‘Big Fish’ Martin Talks heeft zijn huiswerk goed gedaan en opent naar verwachting de ogen van de aanwezige Field Marketing Managers.

Martins inleiding wordt vervolgens in 4 parallelsessies uitgewerkt, voor de volgende Europese marketingprogramma’s en campagne’s:

1. NetApp Storage Efficiency campagne. Doel: Meer, nieuwe doelgroepen, intensiever betrekken in een campagne voor eindgebruikers.

2. NetApp Tech OnTap e-mailnieuwsbrief. Doel: Nieuwe abonnees werven, bestaande abonnees activeren, nieuwsbrief beter localiseren (relevanter maken voor lokale doelgroepen), en gebruiken om meer traffic te genereren voor lokale sales- en marketing activiteiten.

3. NetApp TechTalk live webcastprogramma. Doel: Registraties, deelname en response op opvolgactiviteiten vergroten. Doelgroepen betrekken bij de content.

4. NetApp Innovation EMEA customer event series. Doel: Registraties, deelname en response op opvolgactiviteiten vergroten. Gedurende evenementen bezoekers inschakelen om over het evenement en de content te communiceren. Elke groep presenteert in de plenaire sessie, waarna een Committee van Wijzen het programma aanwijst waarmee op korte termijn zal worden begonnen.

Dan weten we waar we staan en wat we aan Social Media gaan doen.

Advertisements
Standard

One thought on “Social Media in B2B – Wie het weet mag het zeggen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s