Bureau, Interactive Marketing, Marketing ROI, Online events, Online Marketing, Webcast

ON24 Virtual Events – Investering met een lange staart

[tweetmeme source= ‘henniphof’ only_single=false]Gister in Schiphol-Rijk gesproken met iemand van ON24, die een nieuw concept introduceerde: Virtual Event. Het is een eenvoudig idee. Mensen hebben geen budget meer om naar grote evenementen te reizen. Bedrijven aarzelen om in dergelijke activiteiten te investeren, waardoor sponsorbijdragen niet meer vanzelf spreken. Online marketing daarentegen levert steeds meer, steeds betere leads op. Marketers vergaren prospectdata, begrijpen het belang van permissie, proberen hun boodschap steeds relevanter te maken, en boeken meetbare vooruitgang – waar organisatoren van offline evenementen dikwijls worstelen om de tribunes gevuld te krijgen.

Een virtual event is daarom een logische volgende stap (overigens niet nieuw, maar door voortschrijdende techniek wint de gebruikerservaring aan kwaliteit): een online evenement, waarbij de content wordt gepresenteerd in een interactieve, virtuele omgeving (soort SecondLife, maar dan overzichtelijk), met informatiestands, auditorium, netwerkruimte, et cetera. De bezoeker logt in wanneer dat uitkomt, loopt rond van stand naar stand, bekijkt key note speeches (vodcasts), neemt deel aan chatsessies (live chat), stopt pdf-brochures in het virtuele tasje (o, o, net echt, ja), netwerkt met andere bezoekers, kortom: hij doet alles wat hij tijdens een offline evenement doet (behalve laffe broodjes eten), maar dan vanuit de luie stoel, onder het genot van een pilsje.

De cynicus zegt: “Zo’n virtueel evenement is gewoon een sjiek archief voor allerlei content die toch al voorhanden was, en een excuus de database nog eens aan te schrijven erbij.” Touché.

Maar goed: best een duur archief, want de kosten bedragen circa EUR25,000, afhankelijk van het aantal beursstands, de hoeveelheid content, de aanpassing van het basisontwerp, de gevraagde interactieve features. Een eerste bijkomend voordeel is dat je voordeliger sponsorpakketten voor partners kunt aanbieden, bestaande uit een stand, een key note, wat pdf’s. Daarnaast kun je het evenement langer aanhouden dan bij offline evenementen het geval is. En door van tijd tot tijd nieuwe content toe te voegen, creëer je steeds nieuwe mogelijkheden voor communicatie en interactie. De doelgroep kwalificeert zich door minder of meer te bekijken, te downloaden en aan te vragen. Een forse initiële investering dus, maar een met mogelijkheden en een lange staart. Partijen in IT, Pharma, Financials gingen ons voor…

Als je EUR100 per lead wilt neertellen, wat voor online events aan de hoge kant is, voor offline events een schijntje – dan kon deze vorm de moeite van het testen best waard zijn. Samen met je partners moet het toch mogelijk zijn 250 gekwalificeerde leads uit een dergelijke opzet te halen?

Ideeën? Ervaringen?

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s