Bureau, Interactive Marketing, Marketing ROI, Online Marketing

Verhoudingen

[tweetmeme source= ‘henniphof’ only_single=false]Ist – allocatie 10 euro marketingbudget: 4 euro voor pr (waarvan 3 retainer fees), 3 euro evenementen, 1 euro telemarketing, 1 euro vertalingen en 1 euro executie campagnes en programma’s. Gemiddelde ROI: 25x. Gevolg: veel pr (persberichten, hier en daar een interview), veel tijd besteed aan event management en veel tamelijk ongerichte installed base marketing. Acquisitie van nieuwe klanten is laag, net als de ROI – al liggen adequate benchmarks niet voor het oprapen.

Soll – 10 euro marketingbudget: 4 euro voor pr (waarvan 3 retainer fees), 5 euro online programs, 1 euro telemarketing. De business units in Californië laten betalen voor vertalingen als onderdeel van hun globaliseringplan, voortdurend content lokaal laten schrijven. En hoe beter de kwaliteit van de online programma’s (lokaal, gesegmenteerd, nauwgezette gedrags- en systeemanalyse), des te hoger de kwaliteit van de leads, en des te lager de kosten voor telemarketing.

Pas daarna nadenken over een nieuwe vorm voor offline evenementen, als logische voortzetting van de online interactie. Bingo.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s