Bureau, Interactive Marketing

O, werkt dat zo?

[tweetmeme source= ‘henniphof’ only_single=false]Ik dacht: “Laat ik eens kijken wie Guillaume volgt op Twitter.” Guillaume (25) werkt als projectleider bij ons bureau in Parijs, heeft goede ideeën, maar ergert zich aan het lage tempo waarin deze tot concrete plannen worden verwerkt door zijn klanten – lokale marketingmanagers wier takenpakket zo breed is dat ze meestal al dik tevreden zijn als er een e-mailtje foutloos en tijdens kantooruren de deur uit gaat.

Guillaume is ambitieuzer dan dat; we hebben nu immers de systemen in huis om digitale lichaamstaal in kaart te brengen. Laten we die dan ook gebruiken, zegt hij. Geïntegreerde marketing vanuit Eloqua, en dan nauwgezet volgen wat je doelgroepen doen. Laat er een goede nurturingstrategie op los, in combinatie met een solide lead scoring model, sluis response automatisch door naar telemarketing en klaar ben je; die omzet kan niet missen! Vindt Guillaume. Nu zijn klanten nog.

Ik dacht dus: “Wie volgt hij op Twitter?” en vond onder zijn gevolg een bureau dat zich specialiseert in online leadgeneratie, en nota bene gecertificeerd Eloqua-partner voor de Benelux. Koud twee uur nadat ik op “Follow” had geklikt, vond ik een bericht in mijn Twitter-inbox. “Hey, NetApp – Eloqua klant. Wist je dat wij gecertificeerd partner van Eloqua zijn voor de Benelux?”, schreef een vertegenwoordiger. Ja, dat wist ik.

Advertisements
Standard

2 thoughts on “O, werkt dat zo?

    • Bianca! Dank voor je vriendelijke reactie – ik zoek nog even naar de juiste vorm, maar dit moet een blog voor marketing managers worden. Het viel me op dat de meeste blogs afkomstig zijn van bureaus, betweters en verkopers. Best practice sharing is dan lastig, omdat je al snel in een sales cycle terechtkomt. Ik hoop met deze blog bij te dragen tot een wat transparanter dialoog – en wat aan mijn netwerk werken, natuurlijk 🙂 Groeten, Kees

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s